onsdag 29. juli 2009

I Selma Lagerlöfs hus og hage!

Det anbefales på det varmeste å ta turen om Mårbacka utenfor Sunne i de Värmlandske skoger, der Selma Lagerlöf hadde sitt vakre hjem! Vi var på Mårbacka en solrik dag i juli, da hagen var på sitt flotteste, og vi fikk nyte lunchen vår under de vakre trekronene, og ruslet rundt i hagen, mens vi drømte om en egen av samme kaliber!

Eller som Selma Lagerlöf skrev:
»Jag har just gått igenom trädgården nu på morgonen och funnit att körsbär och päronträd redan stå i blom, och äppelträden ha stora röda knoppar. Du må tro, att här är vackert.» Ur Selma Lagerlöfs brev till Nils Hogersson 1939.

Etter en spennende omvisning i huset, ispedd historier om Selma Lagerlöf liv og forfatterskap, gikk turen til museumsbutikken, der de solge de akk så berømte Mårbacka pelargoniaer! Og jeg MÅTTE selvsagt ha en, selv om min bedre halvdel lurte på hvordan det ville gå, vi som skulle ferdes langs landveien en god stund til! Men det gikk veldig fint det! 
Og ved hjemkomsten er den blitt pottet om og har fått en stille plass på terassen, i håp om at den vil slå seg til ro, og leve veldig, veldig lenge! Her finner du tips om stell og formering av pelargonia.

tirsdag 14. juli 2009

Gryte kluter med åtteblads rose!

Jeg har fått noen spørsmål om mønster og oppskrift til gryteklutene i headingen her, og jeg deler villig vekk med dere! Her kommer først oppskrift på gryteklutene med såkalt åttebladsrose. Jeg har heklet dem i Gjestdal Bomull Sport med heklenål nr. 2,5, noe som gir en fin tykkelse og fasthet. De er heklet i et for- og bakstykke, som så er heklet sammen.



Filet-hekling var lettere enn jeg trodde på forhånd, og 1 rute i diagramet er 1 dobbeltstav + 2 luftmasker.




fredag 10. juli 2009

Jeg feirer med nytt utseende!

Så var endelig den nye pc'n på plass, og jeg har såvidt begynt gjenskape bilder og annet fra den gamle harddisken. Og det tar alltid litt tid å venne seg til noe nytt, ikke minst gjelder det for oss litt tilårskomne! Ved hjelp av gratisprogrammet PhotoScape har jeg laget et nytt utseende på headingen, og gir tipset videre til dere andre som også vil leke litt med bilder på bloggen deres!

Med ønske om en flott sommerdag der hvor akkurat DU er!