fredag 28. august 2009

Husmaling og nostalgiske emaljeskilt!

Jippi, vi får ny farge på huset vårt! Min bedre halvdel er godt i gang, og her har kjøkkenveggen fått 1 strøk! Ny husfarge har vært et ønske lenge, og valget falt på fargen Duggfrisk (nr. 1815) fra Jotun - en veldig dus, fin lysegul farge! Det var gøy å prøve seg på Jotuns fargelegger, og se hvordan huset vårt kunne bli! Man legger bare inn et passende bilde av eget hus og fargelegger! Mitt ønske har gått fra torp-rød, via grått, til lysegult, og min bedre halvdel er veldig glad for at drømmen om "et rødt hus i skogen" ble erstattet med noe annet!

Jeg har også ønsket meg et nostalgisk emaljeskilt på huset vårt, og har funnet flere forhandlere som levere husnumre i forskjellige utførelser. Prisen varierer veldig, så her gjelder det nok å være en besvisst shopper, samtidig som man gjør et riktig valg! Det finnes også navneskilt i emalje, og det frister også veldig! Ikke minst at det er så holdbart, og kan henge ute i vær og vind året rundt, år etter år.


I Mariestad fant vi dette huset, men en nydelig dør og husnummer i emalje!

Her er tips om hvor får man kjøpt emaljeskilt:

Classic Enamel Signs (UK)
Mera (Sv.)
Ramsign (Dk.)

torsdag 20. august 2009

Heklerier og sensommer tanker!

Det er unektelig litt høst i luften, og litt vemodig at sommeren er på hell, allerede... Vi har nettopp kommet hjem fra den siste turen med vårt lille hus på hjul, og kan se tilbake på mange gode ferieminner, i inn- og utland. Nå sist til vakre Gudbrandsdalen, hvor vi lå ved Mjøsas vakre bredd.

Det har blitt god tid til håndarbeide av ymse slag i sommer, og mitt første prosjekt var fødselsdagsgave til min mor - grytekluter og en liten brødkurv! Oppskriften til grytekluter finner du hos Drops Design(oppskrift nr. 81-13). Brødkurven er selvkomponert, og basert på gryteklutene. Jeg brukte et litt tykt og "stivt"bommulsgarn - Gjestal Bomull Sport - det egnet seg veldig godt. De rosa gryteklutene i headingen er heklet etter samme oppskrift.

I lengre tid har jeg drømt om heklede kjøkkengardiner, og når er jeg på god vei med gardinlengde nr. 2! Oppskriften fant jeg i boken "Den store hekleboken" av Jeanette Skarpmo. Jeg har 2 kjøkkenvinduer, og planlegger at hekleremsene (se bildet øverst) skal syes på noen passende, smale tøystykker, og festes med knytebånd til gardinstangen. Nede blir det sidegardiner av kjøkkenhåndkler i lin med/uten monogram, og muligens med en heklekant nederst! 4 stk. rutete kjøkkenhåndkler i blått og hvitt er allerede innkjøpt på Lillehammer nylig! Her er et forslag hentet fra boken "Lapper i rødt og hvitt" av Gerd Gellein Merkesdal:


Ellers så har jeg flere små og store prosjekter på gang, som alltid! På ønskelisten står bl.a. en liten, hvit hylle til å ha på stueveggen, noe jeg har kikket etter i hele sommer, uten resultat. I tillegg skal huset vårt skal males utvendig, noe som ikke er noen liten jobb. Men det tar nok min bedre halvdel seg for det meste av, og så kan jeg konsentrere meg om alle innendørsdetaljer!

En god resten av august måned ønskes dere alle!

torsdag 6. august 2009

Mer Madam Blå og sommerens loppisfunn!

Tidligere i sommer fortalte jeg om gamle emaljeting i den danske serien Madam Blå, og her ser dere funnene jeg kom hjem med! Et melkespann, en rasp og en hullesleiv. De to sistnevnte henger nå over komfyren sammen med gamle kobberlokk og et dukke-vaffeljern!

Litt bitt av Madam Blå basillen, har jeg nå øynene åpne for andre godsaker, og, tro det eller ei, under vår Sverigetur nå nylig, fant jeg dette nydelige dukkeserviset! På Torsö utenfor Mariestad ved Vänern, dukket det opp et lite skilt ved veien: "Visionshuset - hemslöyd och kuriosa". Visionshuset viste seg å være et gammelt misjonshus, og her fant jeg det søte dukkeserviset, som hadde vært husfruens egen mamma sitt fra 1928!
Under en av våre fantastiske sykkelturer fra Sjötorp langs Göta kanal, dukket det plutselig opp et lite skilt om loppis, og i der måtte jeg selvsagt innom! Her fant jeg det nydelige lille skrinet på bildet over, og et annet sted fant jeg det gamle kortet fra Sjötorp.
Emaljekjelen var opprinnelig min farmors, som hun brukte til å koke tøy i! Men den manglet lokk, så derfor ble den stående i kjelleren. Men , under over alle under, et lokk som passet perfekt (selv om min bedre halvdel tvilte...), dukket altså opp på et loppis i Sverige, og nå er kjelen fra Kockums Emaljeverk kommet til heder og verdighet igjen på kjøkkenet vårt!
Nå venter en dag med sol og varme, som skal nytes til fulle! Det kan forøvrig rapporteres at Mårbacka pelargonian vår lever i beste velgående, og dermed, forhåpentligvis, liker seg i de norsk skoger!