onsdag 30. september 2009

Med tanke på våren!

Her hvor jeg bor våknet vi opp til -2 grader i dag, og jeg er sjeleglad for at Georgiene alt er tatt opp av jorden, og at vi har tatt inn urnene med Tuiaer i innkjørselen vår, de er nemlig ikke frostsikre!

I går satte jeg ned noen blomsterløk, Perleblomster, som jeg er så glad i, og da er det bare å glede seg til våren! Selv om den er litt langt frem i tid da, ja, jeg skal være med på det!

Men det er jo nå man må sette ned blomsterløkene, hvis ikke blir det for sent. Og i år prøver vi noe nytt, og som jeg har tenkt på lenge, nemlig å sette løker i kanten av singelen og steinene i innkjørselen vår! Min bedre halvdel var fremme med spettet sitt, og laget noen kraftige hull, og så fylte vi opp med litt jord, så det er vel håp i hengende snøre!
Og flere blomsterløker skal det bli - det kan det aldri bli for mye av, synes jeg! Og et lite tips er å ta vare på noen for å sette innendørs - når man føler for det - og ta våren litt på forskudd!


søndag 27. september 2009

Se mine gardiner!

I'm proud to present... Mine nye kjøkkengardiner! Og jeg ble veldig fornøyd, om jeg skal få si det selv! Prosessen startet på sensommeren, med at jeg begynte å hekle på det som skulle bli kanten på gardinene. Hekletøyet ble en trofast følgesvenn, og omsider var de 2 lengdene ferdige! Oppskriften fant jeg her.
I bakhånd har jeg hatt noen meter med deilig og mykt, hvitt linstoff, som jeg har brodert våre monogram på! Stoffet var ekstra bredt (150 cm) og ble kjøpt hos Hörnan i Strømstad. Sidegardiner har jeg sydd av klassiske, nyinnkjøpte linhåndkler fra Lillehammer, som har fått en liten, søt blondekant!
I sommer kjøpte jeg kjøkkenduk i samme mønster i Løkken på Jylland, så dette har vært et skandinavisk prosjekt, så og si!
Mårbacka pelargoniaen vår har også fått et par nye blomster, og har blomstret opp etter at den ble tatt innendørs! Den passer perfekt på kjøkkenbordet i en gammel hollandsk krukke! I vinduskarmene har jeg i øyeblikket to hvite ildtopper, som står i gamle, hvite potter med gullkant, på skåler med stråmønster.
Ellers ble det en innbringende dag på bruktmessen i går, og jeg gleder meg til å vise det frem! En ledetråd går hit. En riktig god søndag ønskes dere alle!

lørdag 26. september 2009

Det enkle er ofte det beste!

Denne iPod vesken fikk min datter av meg for et par dager siden! Den er heklet etter mål av hennes iPod shuffle, og tar ikke så mye plass i vesken eller lommen! Jeg laget den såpass stor at hun kan få plass til ladestasjonen også, hvis hun ønsker å ta den med.

Oppskrift: Legg opp 26 lm + 2 til å snu med, og fortsett med fm. til ønsket lengde. Lokket lages ved å felle (= hekle 2 m. sammen) på hver side hver omg. Jeg heklet sammen sidene fra retten + 1 omg. fm. rundt lokket, og avsluttet med 1 omg. fm. hvitt. Hempe til knappen var 5-6 lm. som ble heklet i samme omg.


fredag 25. september 2009

Livet er...

Jeg pleier ikke å se så mye på tv-reklame, men er en typisk sånn utålmodig sjel, som heller, og straks, skrur over på noe annet i mens. Men av og til er det ikke jeg som har (fjern-) kontrollen, men min bedre halvdel, og da kan det vel hende at det kommer litt reklame inn i stua! Og, må jeg motvillig innrømme, ikke alt er bare bortkastet! For i Star Tour sitt innslag nylig, dukket dette slagordet opp: LIVET ER IKKE DAGENE SOM GÅR - MEN DAGENE DU HUSKER!

Og hva kunne vel være mer vakkert, og mer riktig? Det er jo de fine og gode øyeblikkene som er viktige, og som vi vil huske og ta med oss videre i livene våre! Så disse ordenen adopterte jeg straks som mine egne, og regner med at de havner på veggen, i en eller annen form! I mellomtiden har jeg brukt dette gamle bildet fra 1950-tallet som bakgrunn, fra en situasjon som sikkert mange kan minnes med store glede - kakao og boller, og en mor som var der for oss!Det fikk meg også til å finne frem dette bildet også, av meg selv om mine søsken på Hvaler en sommer på1960-tallet! Mine foreldre leide et hus der en hel sommer, og for oss barna var det rene Paradiset! Her sitter vi på en stein i vannkanten - et godt minne jeg bærer i meg for alltid!

God helg alle samme, og takk for alle hyggelige kommentarer jeg har fått på innleggene mine og bloggen min!



torsdag 24. september 2009

Herlige, gammeldagse grytekluter!

For et par uker siden sto den artikkel i Familien (nr.18/2009), om sjarmerende, gammeldagse grytekluter, der disse bildene er hentet fra! Jeg falt pladask, særlig for de søte gryteklutene formet som en kjole! Det eneste som manglet var oppskrifter, men det henvises til boken " Hekling, gamle teknikker i ny design" av Bente Myrer og Lilly Secilie Brandal. På bildet her er det brukte skannede bilder av grytekluter, som er blitt dekorasjon på bordplaten med decoupage-teknikk.

Disse kjole-gryteklutene i titteskapet var helskjønne, og jeg kunne virkelig hatt lyst til å hekle noen selv! Og så var jeg så heldig at jeg kom over Marianne sin blogg, Hobbystua, og hun har vært så snill å legge ut oppskriften på slike kjole-grytekluter! Så takk til Marianne for det!

Inspirert av gamle gryekluter, har jeg begynt å jakte på dem, og har var veldig heldig siste loppemarkedhelg, og fikk disse for bare kr. 15 kroner! Til helgen er det forresten brukt- og antikkmesse på Letohallen ved Eidsvoll, og det gleder jeg meg veldig til!

onsdag 23. september 2009

Sov søtt!

Jeg elsker å lage noe alle andre ikke har, og så elsker jeg koselige ting til barnerommet, og mest av alt elsker jeg BARNEBARNA mine! Og foreldrene deres, selvsagt!

Vi har et hyggelig gjesterom der jeg har samlet ting og tang som barnebarna kan leke med, slik som dukkelise i den gamle uttrekkssengen under, og den gamle barnegyngestolen, som jeg har skrevet om tidligere. Det går i Toile-mønsteret her inne også, både i sengeteppe og detaljer!

Den blå uttrekksengen har jeg skrevet om tidligere, da vi fikk satt den i stand, og resultatet ble kjemefint, synes jeg, med 3 blå Dalahester (fra et Åhlens-håndkle), som jeg sydd fast med blondekant rundt! Sengen er vel det eneste blå innslaget (sorry gutter!), så langt!
Det gamle speilet fant jeg i en bruktbutikk for noen år siden, og lampefoten i Toile-mønster er egentlig en gammel krukke med lokk, som ble til lampe (jeg skal skrive mer om lampen senere)! Og på sengen sitter trofast min gamle bamse og passer på boken barnebarna elsker å lese - d.v.s. så lenge tålmodigheten strekker til!


tirsdag 22. september 2009

Mirror, mirror on the wall...

Det er ikke alltid man har stø kurs og full oversikt over hva man gjør, og således kom jeg i går i skade for å legge ut et innlegg som hadde vært publisert for et par uker siden. Det jeg skulle var å oppdatere et før-bilde. Men på mystisk vis fullførte jeg ikke, og innlegget lå på vent.
Men jeg håper dere tålte en liten reprise! Når man er 40+ får man se seg selv i speilet, og innse at man ikke akkurat ble født inn i dataverdenen, heller en smule i forkant, og får vel tillate seg selv et feilskjær (= tastetrykk) eller to!

På en liten runde i dag tidlig (veeeldig tidlig, jeg var oppe med fuglene!), kom jeg over The White Lighthouse, hvor disse bildene er hentet fra. Kos dere med dem, og ha en fin dag akkurat der hvor du er!

mandag 21. september 2009

Barnemøbler med kjærlig hilsen!

For en god stund siden skrev jeg såvidt om barnemøblene jeg har laget til barnebarna mine, med dekor i decoupage. Jeg lovet å skrive mer om det, men det gikk i glemmeboken, er jeg redd!
Men når Camilla for en stund siden etterlyste tips til dåpsgave, kom jeg på det igjen! For jeg synes at fint dekorerte barnebord- og stoler er en flott dåpsgave, og noe man kan sette sitt eget personlige preg på!

Jeg kjøpte Leksvik bord- og stoler i antikkbeiset furu fra Ikea, som jeg først malte og patinerte. Jeg brukte Lady silkematt (15) oljemaling, malte 2 strøk, påførte de sirlig utlippede motivene, og deretter fikk møblene 1 strøk oljebasert lakk.

Motivene er hentet fra Elsa Beskows mange flotte barnbøker, som jeg lånte på biblioteket! Motivene ble skannet, og printet ut på vanlig kopipapir. Teksten ble også skrevet ut på samme måte med en dekorativ font. For fremgangsmåte for decoupage med bruk av utskrift se her. Motivene ble "limt" på med vanlig decoupagelakk, tørket godt over natten, før jeg lakkerte med 1 strøk oljebasert lakk over hele møbelet.

Jesper fikk motiv fra "Putte i blåbærskogen", mens Lukas fikk "Okke, Nutte og Pillerill". Hermine fikk bord og stol i rosa, som seg hør og bør en jente, og motiver fra "Tante Bruns fødselsdag"!
Under stolene limte jeg på en liten merkelapp, der det sto hvem det var fra, og dato. Barnebarna mine fikk stoler- og bord til sine 1- og 2 års dager, men jeg synes det passer veldig fint i dåpsgave også! Hermine fikk selvlaget kort med samme dekor!



torsdag 17. september 2009

Sukkertøy-huset!

Vi får stadig tilbakemeldinger fra naboene våre om hvor fin husfarge vi har fått, og de fleste er positive! Noen er litt tregere i oppfattelsen, og blir veldig overrasket når de plutselig oppdager en annen farge, etter å ha passert huset vårt mange ganger: - Næmmen, har dere malt??? En av de morsomste kommentarene var: - Nå ser huset deres ut som...et SUKKERTØY!

Så var det husfargen da, noen har spurt etter den. Fargen finnes på Jotun sitt fargekart, og heter DUGGFRISK (1815). Fargekoden er: 1222 Y08R. Se mer her. Jeg anbefaler fargeleggeren til Jotun - det er moro å prøve seg frem litt! Vår husfarge stemte ikke helt overens med fargekartet, synes vi, men var litt GULERE enn vi trodde det skulle bli. Men for meg var det bare et pluss, for jeg ønsket meg huset AKKURAT slik det er blitt!

onsdag 16. september 2009

Huset i ny drakt!

Så var huset ferdig malt, og min bedre halvdel kan være meget fornøyd! Og jeg er veldig glad for at han ikke skal klatre oppunder møne mer, og risikere liv og lemmer. Neste gang leier vi oss lift, har jeg sagt til ham!
Nå venter vi bare på at vi skal få emaljeskiltene, som er bestilt fra Classic Enamel Signs i England. Prisen var under 200,- kroner pr. skilt, så det var desidert det rimeligste alternativet! Levetiden skal være 50 år, så da tror jeg vi har skilt resten av vår levetid!

Ønsker dere en flott septemberdag!

mandag 14. september 2009

Tur til Blaafarveværket!

Jeg tar alltid en sommertur med min mor og bror, noe som er en hyggelig tradisjon! I år ble det tid først i september, og sist lørdag gikk turen til Blaafarveværket i Modum! Det må erkjennes at vi har vært der MANGE ganger tidligere, og at vi egentlig aldri blir riktig lei av stedet!

Det er nye utstillinger der hvert år, og på Nyfossum, den tidligere direktørboligen, er det bare helt herlig å gå rundt i huset og hagen i empire stil fra 1820! Bildene mine er derfra, og dette er virkelig noe for en med sans for vakre, gamle ting! I hagen er det lysthus og urtehage, og i låven utstillinger av forskjellig slag. I år var det Karen Bit Vejles fantastiske papirutklipp! I selve huset henger det litografier av Ida Lorentzen.

Her - som ofte i gamle hus - er stuene og spisestuen i 2. etasje, og fra kjøkkenet går det en bratt trapp opp til spisetuen, hvor det hang denne flotte lysekronen!

På selve Værket er det utstillinger, butikk med nydelige glass i koboltblått, og en museumshop, som i år overrasket med utsalg av sjeldne Pelargonia stiklinger! Vi måtte selvsagt ha noen av dem alle 3! Og selvsagt noe i koboltblått glass - min favoritt - i år ble det en liten lyslykt!

På Bødkerkroa serveres både rømmegrøt og Blaafarveverkets egen bløtekake, og på Thranestua ved Haugfossen har de verdens beste pannekaker med blåbær og is! Ved Haugfossen har de også et hyggelig landhandleri som vi også alltid MÅ besøke! I år ble det kjøp av brente mandler til min bedre halvdel hjemme, og en liten, søt ramme som skal få nytt bilde og oppheng!

Sesongen på Blaafarverket er mai-september, så vi var veldig sent ute denne gangen. Vanligvis er dette noe vi gjør på forsommeren, og da er også blomstene og urtene på Nyfossum på sitt beste! Men de arrangerer også førjulsåpent, og det er sikkert veldig hyggelig!
En god uke ønskes dere alle sammen, og takk for alle hyggelige kommentarer!