lørdag 30. januar 2010

Fars puff!

Denne puffen  sto i en sørgelig forfatning i en brukthandlers innerste krok. Flekkete og med revnet stoff som hadde vært rosa en gang. Men med litt TLC ble den et lite smykke i stuen!

Puffen var et nokså trist skue, men har nok stått i et staselig soverom en gang!
Vi fikk kjøpt den for en 50-lapp, og jeg tenkte den kunne få gjøre nytten som skammel til godstolen.
Dette fine linstoffet kom jeg en gang over hos Hörnan i Strömstad, og tenkte at det  ville være perfekt til puffen!Og etter at Bygårdsmannen har malt og trukket om, er resultatet noe han kan være stolt av!
I dag står puffen i spisestuen, og brukes til bl.a. underduker.

fredag 29. januar 2010

Hvit som snø!

Jeg vet det er delte meninger om hvorvidt gammel fajanse skal ha patina eller ei, og på ZanZ fikk jeg vite at de solgte godt av det de hadde i butikken. Men jeg personlig synes ikke det er veldig fristende å bruke en krakelert og brunflekkete terrine. Jeg synes egentlig ikke det er mye sjarm i gammel, inngrodd skitt, for å være helt ærlig!

For det er det det er, skitt og fett, rett og slett. Opprinnelig har kanskje terrinen vært skinnende hvit, eller i hvertfall cremfarget! Men etter 100-150 års bruk, er den ikke lenger ny og fresh, naturlig nok.

Men hva gjør man? Finnes det en måte å få det skinnende hvitt igjen, eller i hvertfall delikat nok til å servere av? Særlige gamle, arvede klenodier vil man jo gjerne kunne bruke!

Og for litt siden fikk jeg svar på dette! Jeg følger trofast med på Antikrundan på svensk tv1, som har nye program på torsdager kl. 20. Og der fikk man se nettopp hvordan gammel fajanse kunne bli som nytt igjen! Klikk her for å se innslaget "Rengöra porslin"!

Det er egentlig veldig enkel, men en tidkrevende prosess, hvor man vekselsvis varmer det i ovnen, og har det i kokende vannbad:

4 l. vann i en stor kjele tilsettes 1/2 dl. kaustisk soda eller oppvaskmaskinmiddel og kokes opp.
Varm stekeovnen til 100 grader.
1. Sett gjenstanden inn i ovnen i 45 minutter
2. Ta ut, og ha gjenstanden i kokende vannet i 5 minutter
Gjenta 1 - 2 til gjenstanden er ren (ca. 20 ganger!)
Ved senere bruk, anbefaler Antikrundan at man tar gjenstanden i oppvaskmaskinen, enkelt og greit!

tirsdag 26. januar 2010

Dansk inspirasjon!

Tanken på neste sommer har vel begynt å dukke opp hos flere enn meg, selv om det foreløpig er veldig LENGE til! Det ligger vel mye selvtrøst i å tenke på sommer alt nå!

Men uten DRØMMER og PLANER blir det i grunne litt kjedelig midtvinters, så jeg tror jeg vil fortsette å både DRØMME og å legge PLANER!

Vi har som kjent en liten campingvogn vi reiser rundt med, og ønsker oss igjen en tidlig sommertur til dejlige Danmark! Vi har tenkt oss til Sjælland dette året , og i den forbindelse har jeg begynt å lete litt etter interiør- og genbruksbutikker, og steder verdt et besøk.

Og jeg fant altså en helt herlig butikk i Stenløse, litt nord-vest av København, som heter Zinkspanden! Bildene er hentet derfra.

Og for de som ønsker å handle via nettbutikken, så sender de gjerne i posten! Denne puten i bolsterstriper koster 75,- DKK, og ellers har de mye fint porselen og fajanse - se her.

I butikken finnes de skjønneste gjenstander, og jeg vil tro at man får masse INSPIRASJON ved å ta en titt i butikken! Her er det bare helt skjønne interiør i hvitt og grått, blått og romantisk rosa! Jeg gleder meg til å besøke Zinkspanden allerede!
Takk for alle hyggelige kommentarer i går! "Opp med hanen" ble virkelig fin, synes jeg også! Og noe av det beste av alt, er at den faktisk IKKE tikker! Men, eplene på stettfatet anbefaler jeg IKKE å sette tennene i, Sylvia, for de er nok er smule tørre (= kunstige)!

søndag 24. januar 2010

Opp med hanen!

Jeg vet ikke hvor mange av oss som faktisk står opp med hanen, men jeg må nok innrømme at jeg kvalifiserer til å stå opp ved hanegal! Veldig bortkastet da, som min bedre halvdel pleier å uttrykke det, at jeg ikke kan gjøre noe fornuftig i de tidlige morgentimene, sånn som å gå med avisen eller noe! Men, nei, morgentimene er MINE, og da jeg sitter her i blogglandia og koser meg!

Veggklokken som jeg nettopp har brodert og er såååå stolt av, må jeg vise dere! Den har endelig kommet opp på kjøkkenveggen, og motivet her heter faktisk "Opp med hanen"! Broderi og ramme er kjøpt hos Ateljé Margartha, mens urverk og visere er fra Claes Olhson.

Så nå kan vi SE at tiden den tikker ubønnhørlig videre, og som for de fleste av oss, har ikke døgnet mitt nok timer! Jeg lurer på hva det kommer av at tiden går fortere og fortere etter som årene går? Eller er det bare noe jeg føler? Er det alderen?!

Jeg har fått prøvd meg litt med den nye kameraet mitt nå, og her en noen kjøkkenbilder! Og som dere ser har vi til SALT på maten! Dette saltkaret fikk jeg kjøpt på marked i Gamlebyen i Fredrikstad for noen år siden, og under står det INGE. Og på toppen av skapet har kjelene økt fra 2 til 3, etter at jeg fikk den lille av min mor før jul! Her ser du den med svibel i!
Tusen takk for alle hyggelig kommentarer i går - det varmet med all omtanken! Jeg forstår at jeg har mange med meg i å være positiv, så det holder jeg fast ved, ja! En god søndag ønskes dere alle sammen; selv dere som IKKE var oppe med hanen!

lørdag 23. januar 2010

Positive tanker!

Positive tanker er best, har jeg alltid sagt og ment. At det hjelper MYE mer å si: - Det går nok bra! Enn: - Dette går IKKE bra! Men ikke alle er enige i det. Min bedre halvdel har alltid det utgangspunktet at han er NEGATIV, for så å bli gledelig overrasket hvis de dystre spådommene IKKE slår til! Mens jeg er POSITIV i utgangspunktet, og mener jeg tåler skuffelsene bedre da!
Forskning viser at JEG har rett, og at den positive innstillingen er veldig viktig for å overvinne og takle utfordringene man møter på livets vei. Og dem kan det jo bli en del av! Selv smerter takler man bedre ved positiv tenkning - se her!
Jeg takker og bukker for alle hyggelige tilbakemeldinger i går, og er glad for innspillene deres i forhold til dette med å finne sin form her i blogglandia, og hvor personlig man egentlig skal være! Kanskje er jeg bra nok som jeg er da, og kan fortsette i samme bane?
Men for de av dere som lurer, så kan jeg si såpass at jeg får et sykehusopphold en av de nærmeste ukene, og det gleder jeg meg IKKE til! Men må man så må man. Og igjen så får vi være takknemlige for at vi har denne muligheten her i landet, og tross alt får nødvendig helsehjelp når vi trenger det.
Så jeg velger å se POSITIVT på det! Jeg får (les: MÅ) nyte noen rolige dager, får lest noen gode bøker, og kost meg med et hyggelig håndarbeide! Jippi, nå blir jeg i hvert fall fit for fight til vår- og sommersesongen!


fredag 22. januar 2010

Mer blått!

Den BLÅ formen holder seg på et lavnivå, men det VARMER veldig godt med alle de hyggelige kommentarene deres, må jeg innrømme! Jeg var sterkt i tvil om jeg skulle utbasunere det, men jeg angrer IKKE! Så tusen takk for omtanken!

I dag venter oppklarende runder hos legen min, så da forventer jeg at problemet blir løst! I hvert fall er det lov til å håpe, selv om man må være TÅLMODIG i dagens helsevesen. Det går ikke så fort. Men samtidig får man tenke på de som har det verre: De som ikke har offentlig helsevesen (les: USA), og de som ikke har noen ting (les: Haiti).

Jeg la igjen en kommentar hos Emmeline i går, om bloggingens barndom, og selv etter snart 1 år, har jeg ikke helt klart å fine MIN form, synes jeg. Jeg strever bl.a. med hvor PRIVAT jeg skal være, og synes balansegangen er vanskelig.

Samtidig må man jo GI litt av seg selv for å FÅ noen tilbake, ikke sant. Og hvor "farlig" er det egentlig å skrive om litt mer private ting? Men det spørs hvor INTERESSERT andre er i hvor du har vondt, og hvor lenge du har hatt det!
Som en avledningsmanøver (nok om vondter!), gir jeg dere her en FRISTENDE oppskrift på små paier med vaniljekrem og bringebær, som kanskje kan bli et søtt følge til kaffen i dag! En god helg ønskes dere alle!

torsdag 21. januar 2010

Blå dag!

Ikke alle dager kan være en dans på roser, og da er det bare å tenke på noe annet, hyggelig, og håpe på at I MORGEN så går alt så MEGET BEDRE! Det er f.eks. veldig lurt å legge seg stille og rolig ned, og lese en GOD BOK!
Men det skal sies, at jeg ikke så lett for å la meg stoppe av litt "rusk i forgasseren"! Bortsett fra når det ingen annen råd er, slik som i dag. Da får verden bare snurre videre uten meg, mens jeg ligger her og slikker mine sår!

Og så får disse vakre bildene representere det BLÅ ved denne dagen!



tirsdag 19. januar 2010

Min babusjka!

Jeg kan dessverre ikke skryte av å ha min bestemor, eller babusjka, hos meg lenger, men det er faktisk ikke så mye om å gjøre: Min mormor døde for snart 2 år siden 99 år gammel, min farmor ble 90, så jeg har litt å slekte på der!

Babusjka-dukkene (med forskjellige skrivemåter) og babusjka-mønsteret, har visst blitt mektig populært igjen, og hos Stoff og Stil finner du flere stoffkombinasjoner og bånd. Hos Hendes Verden fant jeg et hyggelig, lite babusjka-broderi, som kan lastes ned her! Broderiet kan jo brukes på puter eller hva det måtte være!
Små Babusjka dukker som disse, er utrolig dekorative, og de kan du fint lage selv! Disse to modellene får du kjøpt hos Ravenhill.

Ellers finner du noen herlige babusjka-stoffer hos Holland Fabric House, så noen og en hver kan jo få lyst til å lage noe fargerikt og flott! En god januardag ønskes dere alle!