onsdag 30. mars 2011

Pelargonia i farta!

Jeg rakk såvidt å ta inn pelargoniaene fra uteboden, der de har overvintret og stått mørkt og kjølig, før jeg måtte ta en liten kunstpause! Nå håper jeg bare at stiklingene slår rot, og at morplantene vokser seg riktig store!
Bygårdsmannen har fått streng beskjed om å vanne og pusle rundt dem, så de vil klare seg gjennom denne våren også! I samlingen finner du både Dronning Ingrid, Mårbacka, Sundborn, Pink Retro, Apple Blossom, Anna Backlunds lille vita og flere andre.
I fjor laget jeg søte skilt til pelargoniaene, og de kan du gjerne laste ned og kopiere (kun til privat bruk) - se her! Det er jo ellers veldig lett å blande de med hverandre, så skilter gjør susen og gir deg orden i pelargonia-flokken din!
Det skal bli helt skjønt når vi igjen kan sitte i hagen og kose oss, og nyte en kopp kaffe og et velfortjent kakestykke - selv om det ikke blir i denne deilige hagesofaen!
Og det skal bli spennende å se på resulatet av årets lille våronn blandt husets samling av pelargoniaer, som jeg håper vil gi mange flere planter enn i fjor!

mandag 28. mars 2011

Finn 1 feil!

Det er vel neppe noen hemmelighet at menn og shopping ikke går særlig godt sammen! Helt fra tidenes morgen må den lille forskjellen, som det så fint heter, ha gitt henne ansvaret for innkjøpene, og han ansvaret for å overlate det til henne! Vi er rett og slett bundet av nedarvede forskjeller gjennom århundreder, dere, der hun har sagt: - Se på denne skjønne vasen - se den dekoren! Mens han har svart: - Hæ? Ja, den er fin til...blomster! Det er satt litt på spissen da, men sannheten kjenner vi: Menn er motvillige shoppere, men bærer gjerne handleposene våre!
Bygårdsmannen er intet unntak! Han kan synes og mene hva han vil, som han sier, men hjelper det? Nei, ikke det gran! Shopping blir det, og der er det fruen som har overtaket! - Men vi trenger nye puter, sa jeg, mens jeg febrilsk lette gjennom Home & Cottage sitt utvalg av dunputer, men selvsagt ikke fant riktig størrelse!Jeg måtte jo sjekke det skikkelig, så ingen liten pute unngikk mitt falkeblikk! Og med armen i fatle for tiden, er jeg avhengig av at Bygårdsmannen er der for å bære. Så jeg ble en smule frustert når han plutselig var forsvunnet, som ånd i en fillehaug!
Mobiltelefonen min lå igjen i bilen, så jeg kunne ikke tilbakekalle ham heller! Jeg var innstilt på løpe etter ham, igjen... Men aller først måtte jeg sjekke en utstilling, der jeg så et nattbord i gustaviansk stil, og det er jo midt i blinken for meg!
Og mens jeg sto der synes jeg det rørte seg i sengen rett ved siden av meg, og der dukket det opp et kjent fjes også.... Min kjære Bygårdsmann hadde simphelten lagt seg rett ned i nærmeste seng, og var på god vei inn i drømmeland!

- Ligger du her?
- Ja, det så så fristende ut!
- Tenk om noe ser deg?
- Du, denne sengen var kjempegod å ligge i!
- Ja? Skal vi kjøpe oss ny seng?
- Nei, nå tror jeg vi må gå! Fant du puter?

Bildene en lånt fra Home & Cottage eller tatt med min iPhone, som det viste seg at jeg hadde i lommen likevel!

fredag 25. mars 2011

Vinneren av min 2 års Give Away!

Det er så hyggelig at så mange av dere har deltatt i min 2 års- og 90.000 besøk feiring, og nå har endelig tiden kommet for den høytidelige trekning! P.g.a. mitt lille fravær i det siste, ble trekningen utsatt.
Men nå har Bygårdsmannen vært Give Away-ansvarlig, og har trukket ut den heldige vinneren, som får et årsabonnement på Lev Landlig! Og jeg kan nå annonsere at vinneren er...
... Klarafina, som har en inspierende blogg om quilt, søm og mye mer! Gratulerer så mye, og takk til alle dere andre som også deltok i Give Awayen min! - Og takk til Bygårdsmannen, som sørget for at trekningen foregikk under trygge omgivelser!
Ellers kan jeg fortelle at formkurven min er, om enn sakte, på vei oppover igjen! Og jeg takker så mye for hyggelig kommentarer fra dere, og ønsker om god bedring; det varmer! God helg ønskes dere her fra Bygårdsmannen og frue!

torsdag 24. mars 2011

En ekte, svensk kystperle!

Rett over svenskegrensen, på en idyllisk, liten øy, ligger en kystperle kalt Resö! Der har noen få nordmenn funnet sitt ferieparadis, og er nesten ikke til å løsrive derfra i sommersesongen!
Og mange begynner allerede tidlig på våren å lengte dit, og planlegger påsken der i god tid! Som en god venninne av meg, som har skapt sitt eget lille skjærgårdsparadis på denne idylliske øya! Der veien er kort både til venner, havnen og turområder!

Resö ligger kun 35 minutter fra Svinesund, og har velkjente Fjällbacka og Grebbestad i sin nærhet! Her ligger isen ennå på fjorden, og det er en stund til de første sommergjestene ankommer!
I mens snekres det og lages nytt bad i min venninnes hytte, mens hunden Zisi snuser seg frem på velkjente stier! Bildene over er lånt av Åshild!

Og bare det blir påske, blir det igjen liv i hyttene på Resö, og folksomt i havnen og på Resö Hamnemagasin, der man kan møtes til litt kos og hygge og en god middag!

I dag er siste frist for å delta i min 2-års Give Away, for i morgen kl. 12.00 trekker Bygårdsmannen den heldige vinneren! Du kan fremdeles delta - se her!

tirsdag 22. mars 2011

Årets bryllup - William & Kate!

Et hvert bryllup er en gledelig begivenhet for en hver familie, men gleden blir selvsagt enda større av å bli delt med mange flere! Som ved et royalt, engelsk bryllup, som er på trappene om en måneds tid!
Man kommer til å slutte og spørre: - Hvor var du da lady Diana og prins Charles giftet seg 29. juli 1981? Her etter blir det: - Hvor var du da prins William og Catherine Middleton giftet seg 29. april 2011? Den dagen vil i hvert fall jeg sitte klistret foran tv-skjermen!
For 30 år etter prins Charles og Dianas eventyrbryllup, er det neste generasjon som står for tur, og som står foran sitt drømmebryllup og en storstilt bryllupsfeiring, med skikkelig engelsk pomp og prakt!
Og det er selsagt ingen grenser for alle de suvenirer og bryllupsprodukter som lages til den store dagen - se her! Min favoritt er engelske Burleigh, som har laget egne servisdeler til Asiatic Pheasant, som er mitt favorittservise - se her!
Og de flotte putene til brudeparet over, og putene på bildet under, er det Jan Constantine som står for - se her! Bildene er lånt derfra.
Da vi giftet oss for noen år siden, fikk vi en brodert pute fra Past Times av våre gode, engelske venner, og det er en gave vi har satt veldig pris på! Den står på sin faste spisestuestol, og minner oss om den store dagen vår!

Til en slik stor begivenhet som et kongelig bryllup, er det mange som broderer et minne, og under får dere mønsteret til William og Catherines bryllups-broderi fra Kincavel Krosses - se her! Til barna finnes det utklippsdukker av bruderparet som de kan fargelegge - se her!
En annen tradisjon er en såkalt love cup, som er en kopp for to med to hanker, slik at brudeparet kan dele a cup of tea, hvis de vil! Koppen under er fra Aynsley China, og prins Williams slektstre står på baksiden.
De blir garantert en gedigen folkefest, når dette vakre paret smis i hymnenes lenker, og heldig er vel den som har fått en offisiell invitasjon til vielsen og bryllupsfesten! Men hvis ikke du heller er bedt, kan du lese alt om bryllupet deres her og her!
Og jeg håper at vi alle, om enn på avstand, kan dele gleden og den store dagen med dem, og ikke minst feire at kjærligheten er størst av alt!

søndag 20. mars 2011

Living with Pastels!

Å leve med pastellfarger, ja, det kan jeg godt gjøre! Det bringer frem smilet hos meg, og ikke minst blir det noen tanker om sol, sommer og blomster! Det skal bli godt når gresset igjen er grønt, og vi kan vandre over de skjønneste blomsterenger, og fuglene kvitrer, og livet er bare skjønt, dere!
Og tanken på det gjør det nok ekstra lett å drømme seg bort, når H&M Home har kommet med serien Living with Pastels, og jeg er en smule satt tilbake, og ikke kan løpe fra butikk til butikk på en god stund ennå! Alle bildene her er lånt fra H&M Home.
Men da er det godt man har en mulighet til å kjøpe på nettet, og slipper køene og trengselen og alt stresset! Selv om det selvsagt skal bli fint med en real shoppingrunde igjen! Ha en riktig god helg!

onsdag 16. mars 2011

Pip, pip!

Jeg lovet dere at det skulle komme små, forhåndslagede livtegn fra meg, og her kommer det et pip, pip fra sofakroken, og en aldri så liten hyldes til småfuglenes vårsang! Det lyder som om de har begynt å våkne fra vinterens dvale nå, og det er en skjønn lyd!
Dette serviset kommer fra nederlandske PiP Studio, og kalles for Floral. Jeg så noen kopper og skåler hos Hendes Verden, da jeg lette etter passende oppskrifter til hus og hjem, og har siden falt veldig for de nydelige motivene og pastell fargene! Bildene er lånt fra PiP Studio.
Over ser du et bilde lånt fra Hendes Verden, og her finner du oppskriften til den søte tehetten! Den er heklet, og er foret med et mørkere stoff, som gjør at mønsteret kommer så fint frem!

Jeg kan se veldig langt etter hekling og alle typer håndarbeide de neste månedene, men det kommer for håpentlig vis bedre tider! I mellomtiden kan jeg jo drømme om å vinne servise fra PiP i NIBs kjøkken utfordring-konkurranse!

søndag 13. mars 2011

Frøken Blå Perle!

Perleblomster i kopp og krukke er det aller første vårtegnet for meg, og her satser vi alt på at våren nå skal stå i fokus! Etter en lang og kald vinter, er vi veldig klare for det minste lille vårtegnet, både ute og inne! Og løkene i mellom er det hard konkurranse om hvem som vinner det stor vår-racet! I potten med perleblomster er det særlig én ivrig lysjeger, som strekker seg frenetisk mot lyset og de få solstrålene som gir lys og varme! Og den lille engelen har fått selskap av en potte med perleblomster, med lysegrønne armer som omfavner den! Etter en lang, kald vinter på hyllen i hjørnet, søker den seg også mot lyset, slik at den kan få varmet sjelen sin!
Perleblomster (Muscari) egner seg både i potter inne, og for utplanting i hagen. Får de nok sol og varme og godt drenert jord, sprer de seg fra år til år. Det blir en nydelig vårbukett når du setter sammen perleblomster, tulipaner og kvister med løv eller gåselabber!
Her på kjøkkenbordet trives perleblomstene godt, og vi nyter dem så lenge de varer! Nyt vårtegnene, dere!