onsdag 29. februar 2012

Under sydens sol!

Vi har såvidt "landet" etter 2 uker under sydens sol - nærmere bestemt Gran Canaria - og det varmer å se på bildene fra turen!

For selv om det ikke var direkte høysommer, var det mer enn varmt nok til å gi oss en deilig smak av sommer, eller en typisk norsk sommer!

Riktig nok var solstolene ved stranden på San Agustin tomme. Men langs strandpromenaden gikk det en strøm av mennesker, mer eller mindre påkledde, som enten ville mosjonere, eller vise frem sin opparbeidede brunfarge!

Vi bodde for første gang på et "all inclusive" hotell - Riu Waikiki i Playa del Ingles - og kan ikke få fullrost det nok! Alt inkludert var alt inkludert, også drikkevarer! Og, ja, man blir grundig bortskjemt!

Men hver dag etter frokost var det på med joggeskoene, for å ta turen langs strandpromenaden, og gå frem og tilbake mellom San Agustin og Maspalomas!

Vi leide bil i noen dager, og da gikk bl.a. turen til Puerto de Mogan - en herlig havneby - der det er marked hver fredag! Se liste over markeder på Gran Canaria her.

Puerto de Mogan har en veldig hyggelig bebyggelse, med lave hus med fargerike detaljer, trange smug og vakre blomster, som slynger seg høyt til værs!

Og høyt til værs reiste vi også, opp de bratte fjellene, der veien var trang, luften kald og tynn! Men for en utsikt!

Turen gikk mot Gran Canarias høyeste punkt, og mot nasjonalparken og området i Tirajana. Her blomstret mandeltrærne - et fantastisk skue!

Denne dagen inntok vi lunchen vår på Bar La Candelilla, som kunne by på grillet kyllinglår, stekte poteter og salat innendørs i kun + 10 grader!

For noen år siden var vi i Arguineguin, der sjømanskirken på Gran Canaria ligger, og det ble også en tur dit for å se på "gamle tomter"! Den norske skolen ligger også i området.

"Sovende hund" fotografert i Arguineguin!
Vi har definitivt hatt deilige, late dager under sydens sol, som vi kommer til å leve på en god stund fremover!

søndag 26. februar 2012

Hjemme er bedst!

Så var vi hjemme igjen, og det kan ikke være noen som helst tvil om at "borte bra, men hjemme best"! Enhver ferie er jo etterlengtet. Men det samme er det å komme hjem igjen!

Og Bygårdsmannen med frue er intet unntak i så måte, kanskje tvert i mot! Vi er nok noen skikkelige hjemme-elskere begge to, og er like glade hver gang vi vender tilbake til vårt lune hjem!

Litt sol og varme var det usigelig deilig å få på vinterbleke- og kalde kropper, og å nyte god mat og drikke.

Men å innta morgenkaffe ved dette kjøkkenbordet, er nok blitt en stor favoritt! Så får bugnende restaurantbord og hotellopphold med "all inclusive" friste så mye de bare kan!

Turen var kjempedeilig, og dere skal få se bilder fra ferien litt senere! Men akkurat nå venter pelargoniane utålmodig på vårstellet sitt, og det skal de få aller først!

Den gamle tallerkenen med "Hjemme er bedst" på, som har fått plass rett over kjøkkenbordet, kjøpte vi i Danmark i fjor sommer, og den er vi begge blitt veldig glad i!


fredag 24. februar 2012

Snart slipper de ut...

...av Bygårdsmannens mørke og kalde bod, og skal "få mykje lys og mykje varme", og selvsagt ny jord rundt sine vintersåre føtter! Og det skal bli nye planter av stiklinger, som får stå ørelittegrann i en mugge med vann!

Jeg snakker altså om samlingen med pelargonia, som så tålmodig har ventet på våren, og sett frem til en frodig, ny sommer! Blomsterskiltene mine kan du lage selv - se hvordan her!

Men fordi vi ikke er hjemme, men under sydens sol, må de vente litt lengre enn det jeg hadde tenkt. For dere andre er sikkert allerede i full gang med pelargonianens våronn! Eller hva?

Men i fjor vår var jeg enda senere ute (mars), så jeg tror ikke det er for sent nå som det kun er slutten av februar.

Det går nok allikevel bra til slutt! Og jeg gleder meg veldig til å se pelargoniane blomstre i krukker og kasser, når en ny sommer igjen har forbarmet seg er over oss!

Med ønske om en fortsatt god vinterferie uke!


tirsdag 21. februar 2012

Løp og kjøp!

Som noen av dere sikkert har fått med dere, er jeg veldig glad i blå fasan fra engelske Burleigh - eller Asiatic Pheasants, som mønsteret egentlig heter!

Mønsteret har også blitt  brukt av skandinaviske fabrikker som Egersund Fajanse og Gustafsberg, og man finner de i mange farger, som sort, lilla, grønt og brunt, i tillegg til den klassiske lys- og mørk blå! 

De 4 asjettene over er fra Egersund Fajanse, og ble solgt på loppebloggen min i fjor høst!

Men det blå fasan serviset fra Burleigh (se her), har det vært vanskelig å få tak i, selv i Oslo området. Jeg vet at Frk Olsen i Arendal har det, og Fredholm på Toten, men hovedstaden har altså lenge vært et unntak!

Men ikke nå lengre! For ved et besøk på det nye Lambertseter senter nylig, fant jeg Burleigh serviset på butikken Annen Etage! Og jeg sier bare. - Løp og kjøp! 


fredag 17. februar 2012

Den store overraskelsen!

En gang bodde mine besteforeldre i et lite hus som ble kalt for "strykejernet". Navnet hadde det fått p.g.a. det spisse taket! Huset ble senere revet, for å gi rom til ny moderne bebyggelse. 

Her er min mor og hennes søster utenfor huset en vårdag på 1940-tallet! Foreldrene jobbet i byen, og reiste grytidlig hver morgen, mens småjentene måtte passe seg selv. Det var ikke noe SFO den gangen!

En dag kom faren deres hjem med en stor eske. - Det er en overraskelse! sa han. Og jentene fikk pakke opp, mens hel familien sto spente rundt kjøkkenbordet og trippet!

Og inni kom det til syne en vakker veggklokke, som øyeblikkelig ble hengt opp på stueveggen! Så var det bare å vente på at den skulle slå. Og idet den sa: - Ding, dong! Ding dong! brøt jubelen løs!

Veggklokken hang i alle år på mine besteforeldres stuevegg! Den ble flyttet på utallige ganger, men klarte flytteturene bra! Klikk på bildet for å høre lyden av klokken!

Og nå har den altså havnet hos meg! Og her henger den, og vitner om min besteforeldres liv gjennom hele 1900-tallet. Min mormor ble hele 99 år gammel!

Her er fra glade dager på 1970-tallet, da mine besteforeldre nøt sommerdagene i en tresnekke på Oslofjorden! Båten gikk dessverre på et skjær og sank, så det ble en brå slutt på båtlivet!

Veggkokken deres var sikkert en dyr anskaffelse den gangen. Men det er en pen klokke, som de hadde glede av i mange år! Og nå henger den på vår vegg, selv om den her hos oss står på "lydløs"!

tirsdag 14. februar 2012

My Valentine!

Jeg er gift med en vaskeekte Valentine, som faktisk har fødselsdag på alle hjerters dag, og det gjør det litt enklere å varte opp med hjerteformet kake eller hjerteformede kort!

Bak denne lekre kaken - oppskriften finner du her!
Nå er ikke Bygårdsmannen så veldig begeistret for at han må dele dagen med alle andre. Men det blir jo en smule enklere å skjule seg bak at det er Valentine dagen, slik at han unngår "uønsket oppmerksomhet", som han kaller det!

Men han unngår ikke helt bursdagsfeiring og lykkeønskninger da, selv om vi i "bortreist på dagen", og akkurat nå sitter på en strand under et palmetre, og nyter noen late feriedager!

For vi har nemlig blitt vinterflyktninger, og har reist til et sted der dagene er varme, nettene behagelige, og hvor opplevelsene står i kø! Kanskje vi, når vinterstive ledd er myket opp, kan ta en skikkelig treningøkt på beachen?

Men mest av alt tror jeg vi nyter livet og slikker solen, og ikke bekymre oss om noen ting, så lenge det varer! Og i dag er det Bygårdsmannens bursdag, og da venter selvsagt både kake og gaver! Hipp, hipp hurraaaa!

Og en riktig god Valentine dag til dere alle!

Klem Cathrine

søndag 12. februar 2012

Morsdag med gode kaker!


I dag er det morsdag, og mang en mor og bestemor har våkner opp til kaffe og kake på sengen, hyggelige barnetegninger, kort og gaver!

For ikke noe er som å bli oppvartet av barn- og barnebarn! Og da er det ikke de store gavene som teller, men de små, som er gitt med hjertevarme og glitrende barneøyne!

Mange synes nok mors- og farsdag er blitt for kommersielt, og det er jeg enig i. Morsdag ble feiret for første gang i Norge i 1919, og feires på forskjellige datoer verden over. Du kan lese mer om det her.

Men det gjelder jo bare å finne sin egen form, og feire morsdagen slik man selv føler for. Og kanskje er det bare en fordel at kakene er heklet og kun til pynt? Oppskriften finner du her!

Til min egen mamma sier jeg: GRATULERER SÅ MYE MED MORSDAG! Håper du får en kjempefin dag!

Hos DROPS har jeg funnet både de søte muffinene, grytekluter og hjertepute, og du finner oppskriftene her og her. Bildene er lånt fra DROPS.

En god morsdag og/eller en riktig god søndag ønskes dere alle!