søndag 29. april 2012

Lykken er...

Noen ganger kan man være på rett sted til feil tid (som Bygårdsmannen i forrige innlegg), mens noen ganger er man på rett sted, til riktig tid!
Som da jeg snublet inn døren på OMA på Sofiemyr (se her) for en stund siden, og de akkurat da satt frem disse flotte stråmønster krukkene, ja, da holdt jeg nesten på dåne!
Jeg tenkte at NÅ må jeg handle, ellers er det flere som ser krukkene, og da blir det kamp om å nå frem til dem først!
Og jeg så meg selv i langsom kino, der jeg løp mot reolen, snublet, og rev med meg både kopper og kar i fallet!
Men, heldig vis var jeg ganske alene om oppdagelsen, og jeg fikk disse to flotte stråmønster ris- og melkrukkene fra Villeroy & Boch med meg hjem!  
Og her troner de på toppen av kjøkkenhyllen i "Farmor-kroken", som du kan lese mer om her og her!
De var hele og fine og uten et eneste hakk eller skramme, og det er sjeldent for så gamle ting! Et skår og en sprekk er ikke uvanlig. Det har jo vært bruksting i kanskje 100 år!
Men her får stråmønsterkrukkene er rolig pensjonist-tilværelse, og får hvile på laubærene! Ja, dette er nok ett av mine aller best bruktkjøp! Jiiiippi!

fredag 27. april 2012

På rett sted, til feil tid!

Noen ganger er man heldig, andre ganger ikke! Som da Bygårdsmannen for et par dager siden ble tatt på fersken med kakeboksen foran seg, bare fordi at jeg tilfeldigvis kom litt tidligere hjem enn det han hadde trodd!

Men han burde visst bedre, og:
- Man skal ikke tro, man  skal vite, som min far sa! Ha sa også:
- Din vilje ligger i min bukselomme! Og det likte jeg veldig dårlig! Men det kunne foreldre si til barna sine på 1960-tallet. Og det hjalp ikke det minste lille gran at jeg ble sint som en tyr, og ropte:
- Nei, det gjør den ikke!

Men tilbake til kaken som Bygårdsmannen fant i kakeboksen, så hadde han heldigvis bare rukket å spise bitte litte gran. Så det er nok igjen til både en og to kaffestunder for 2!

Men kan man sette en halvspist kake på bordet til sine gjester? Nei, det kan man ikke! Så da måtte jeg bake ny kake, og Bygårdsmannen fikk bitte litte gran dårlig samvittighet!

Men hva gjør man ikke når man er en skikkelig søtmoms, og fristelsene er så altfor nære?
- Det er da man viser hvilken karakter man har det, vennen min, sa jeg!
 - ....

Men hjelpen er ikke så veldig langt unna da! For som den gode hustru man er, er det selvsagt gjort på et øyeblikk å lage en flunkende ny, og rykende varm sjokoladekake, 1 time før gjestene står på døren!

Slik som denne forførende sjokoladetrøffelkaken, som du finner oppskriften til hos danske Bolig Liv her! God helg, dere!


onsdag 25. april 2012

Min koffert er lastet med...


... det vakreste porselen! Men hva skal man med en og annen enslig asjett, kopp eller skål, som har mistet makker'n sin, fordi den er knust?

- Den koppen kan jeg bruke til noe - kanskje ha blomster i, pleier jeg å si til min ryddevillige Bygårdsmann!

Men vil man tenke større, går det veldig fint an å lage seg de flotteste etasjefat, som blir unike, og som ingen andre har maken til!

Som fatet over fra danske Bolig Liv, der man har satt sammen kopper og asjetter i en fin mix! Delene er helt enkelt limt sammen med porselenslim - se fremgangsmåten her.

Eller hva med denne utgaven, der eggeglass har blitt etasje-delere! Se fremgangsmåte her!

Vil man lage noe mer solid, bør man sette sammen etasjefatet med metalldeler:

Det finnes sett med metall stenger, som er å få kjøpt i mange forskjellige utgaver - se her!

Men ved bruk av stenger, må det bores hull i porselenet, noe som kan være en utfordring! Men med drill og et såkalt glassbor, skulle det gå bra! For fremgangsmåte se her!

Ellers er ferdige etasjefat i alle variasjoner å få kjøpt hos bl.a. Vintage Pink, og Cake Stands Heaven!

Og mens vi venter på at et nytt kakefat i minst 3 høyder skal ta form, har Bygårdsmannen funnet frem til kakeboksen, som jeg ikke hadde gjemt godt nok, og er såre fornøyd med det han fant i den!

lørdag 21. april 2012

Bunadspose etter eget hode!

Jeg gikk lenge med planer om å sy en bunadspose til datteren min, samt poser til bunadssko og pose til oppbevaring av skjorte og forkle! Men, slik det oftest er, måtte tankene og ideene få modnes!

Men sist jul kunne jeg endelig overlevere selvsydd bunadspose til Vossabunaden hennes, skopose og pose til "bunadsting"! Den posen tenkte jeg ville være fin å ha ustrøket bunadsskjorte- og forkle i!

Først gikk jeg i gang med å brodere. Her brukte jeg en rest rosa linstoff og rød- og hvitrutete gardinstoff fra Kid, og sydde korssting med perlegarn i farger som passet bunaden hennes! Tekstmaker til korssting finner du her!

På baksiden brukte jeg visofix, og kastet over med applikasjonsøm.

Stoff til bunadsposene er et enkelt ubleket lerretsstoff, og til topp og bunn er det brukt hvitt- og rødrutetet linstoff. Bunadsposen er på 170 x 66 cm.

Knappene er store røde perlemorsknapper, som er sydd i med grønn tråd, for å matche Vossabunaden!

Toppen er sydd med løpegang, der jeg brukte en bred strikk, så det holdes fin sammen. I bunnen har jeg sydd vrangt mot vrangt, og satt på et rødt kantebånd.

Alle innvendige sømmer er såkalt "skjult søm", for at det skal være mest mulig støvfritt!

Til sko- og bunadstingposen, er det brukt rødrutete silkebånd til knyte igjen med!

Bunadsposene ble godt mottatt, og her ser dere Vossabunaden hennes i posen sin! Klar til 17. mai, kanskje!


onsdag 18. april 2012

Sovne lett, sove tungt!

Det høres vel ut som en ønskedrøm, dere! Og jeg må jo berømme IKEA for dette flotte slagordet, når de i sin nye soveromskatalog bl.a. presenterer dette DRØMMESOVEROMMET! Se den nye soveroms katalogen for 2012 her!

I hvert fall for meg, som er ihuga romantikker og en stor Toile de Jouy-fan! Jeg har skrevet om mitt tidligere damesoverom her, og må jo bare innrømme at jeg av og til savner blondene og prinsessetendensene!

For selv om det selvsagt går i blått og hvitt og Toile de Jouy mønster, som selv Bygårdsmannen har trykket til sitt maskuline bryst, er det nok borte en og annen blonde, ja!

Men med den nye serien EMMIE LAND, er det jo håp i hengende snøre for å skape litt skikkelig romantikk på soverommet, og våkne opp frisk og opplagt, hver dag, lover IKEA!

Og det vil vi gjerne gjøre! En god natts søvn er den beste medisinen, og er helt nødvendig for at vi skal kunne møte hverdagen med et smil om munn!

Drømme mer? Bestill kataloger fra Ikea her!

mandag 16. april 2012

Med hjertet i hånden!

Husker dere den norske filmen fra 1991 - Frida - med hjertet i hånden? Hun som skulle rydde opp i de voksnes kjærlighetsliv? Se her og klipp fra filmen her!

 Men det var selvsagt ikke lett, og medførte endel uventede komplikasjoner!

For en stund siden fikk jeg en uventet gave - et nydelig, blått glasshjerte! Og da smeltet jeg selvfølgelig totalt!

Men det var ikke Bygårdsmannen som var frampå med overraskelsen - det var en kjærkommen venninnegave - og her har den fått en fin plass mot den hvite stueveggen!

Glasshjertet er laget av glasskunstner Stine Hoff, som har eget verksted og utsalg i Bergen! Se her! Hun lager også mange andre flotte ting, og har også nettbutikk her, hvor hun selger produktenen sine! Se andre salgssteder her.

Det var først meningen å henge glasshjertet i et vindu. Men der snurret det bare rundt og rundt, så derfor fikk det til slutt en mer rolig plass på veggen!

Og her voktes det av dette søte paret, som er den velkjente "Kan du inte tala?"-figuren, i glassert utgave, og funnet i Sverige for mange år siden!

Med et hjertlig ønske om en fin, ny uke til dere alle!