søndag 30. september 2012

Vinn MARIUS strikkebok!

Her kommer en liten påminnelse om at du nå kan vinne MARIUS strikkebok her hos meg! Dette er boken som alle snakker om, og som alle ønsker seg! Det første opplaget på 10.000 bøker er nå revet bort!

Så jeg er derfor veldig glad for å kunne dele ut MARIUS strikkebok fra juritzen forlag til 1 av dere! Det eneste du trenger å gjøre for å delta i konkurransen, er å legge igjen en kommentar HER før 3. oktober!

Lykke til, og tips gjerne andre om denne Give Awayen!
 
Med ønske om en flott søndag!

torsdag 27. september 2012

Snart i mål!

Jeg må innrømme at det er frustrerende når oppussing tar tid, selv om vi begge har jobbet jevnt og trutt! Bygårdsmannen med de store flatene, jeg med stoff og stil, for å si det slik! Men nå er det snart klappet og klart!
 
Det har vært både hyggelig og vemodig å få min farmors gamle soveromsmøblement i hus, og jeg har jobbet meg gjennom møbel for møbel, og vi har fått veldig mye av det på plass nå!
 
Soverommet vårt er så og si ferdig, og mangler kun en lampe før det kan vises frem!
 
Her er det setetrekkene som blir skiftet ut. Det rosa og gullgule brokadestoffet på stolsetene, fikk Bygårdsmanne til å rope: - Her bor det også en mann!
 
Og det måtte jeg jo ta hensyn til! Så da rota jeg litt i stoffskapet mitt, og fant noe passende i lyseblått og hvitt!
 
Vi holder nå på å lage et gjesterom/kontor, der en farmor-seng og farmor-garderobeskapet alt har funnet sin plass! Mens det gjenstår en hylleløsning til kontorsakene, og et Liatorp skap står nok høyt i kurs her!
 
Og jeg kan røpe at der blir det dekorinnslag av roser og romantikk, men selvsagt innenfor rimelighetens grenser! For som Bygårdsmannen sa: - Det kan jo hende at en mann skal overnatte der!
 
Dere skal selvsagt få se resultatet når vi har nådd målstreken! Men før det får bilder fra housetohome være dagens interiør-inspirasjon!
 
Og ser jeg noe i lysblått, er jeg jo som vanlig helt solgt!
 

tirsdag 25. september 2012

Siste rest av sommer!

Jeg har plukket inn noen av de aller siste rosene, som faktisk fremdeles står med flere bristeferdige blomsterknopper, selv om kulda har tatt et godt tak i de sarte røttene!
 
Rosen heter Astrid Lindgren og er utrolig vakker, med sine lyserosa blomster og flott bladverk! Og så dufter den alldeles nydelig!
 
Barnebokforfatter Astrid Lindgren leser du om her!
Astrid Lindgren rosen er en nykommer i blomsterbedet vårt, og har slått seg godt til ro i en lun vegg, ved siden av Aimable Amie, der den får fint med ettermiddagssol!
 
Jeg håper den vil klare seg gjennom vinteren, og blomstre like flott neste sommer, slik at jeg kan plukke inn roser gang på gang!
 
Rosen er nemlig remoterende - et ord jeg lært meg den gangen vi kjøpte en klatrerose som ikke var det... Remoterende betyr at rosen blomstrer om igjen, og ikke bare en gang i løpet av sommeren!
 
At Astrid Lindgren har gitt navn til en vakker rose, synes jeg er en passende gest, til en forfatter som har betydd mye for barn over hele verden!
 
Dette roseserviset ligger forresten fremdeles til salgs på loppebloggen min her!
 
Med ønske om en vakker høstdag til dere alle sammen!
 

søndag 23. september 2012

Cathrines kanel boller - jeg gir deg oppskriften!

Når det er bursdagsfeiring i familien, er mine kanelboller et velkomment bidrag, og jeg kommer gjerne anstigende med full festboks! Jeg baker alltid en stor porsjon, så har jeg nok til flere anledninger!

Oppskriften er av typen jeg-har-den-i-hodet, men her har jeg forsøkt å skrive den ned! Et tips for å få luftige boller, er å bruke så lite mel som mulig. Og jeg bruker kun ekte meierismør "for smaken skyld"!

Cathrines kanelboller (65 stk.)
1,5 liter helmelk/lettmelk
100 gr meierismør
50 gr fersk gjær/2 pk. tørrgjær
2 1/2 dl sukker
500 gr rosiner
1-1,2 kg hvetemel
Kanel og sukker

Smelt smøret, og ha i sukker. Ved bruk av laktosefri melk, kan sukkermengden reduseres noe. Rør til sukkeret er oppløst, og tilsett melken. Varm opp til væsken er lunken, og hell den over smuldret gjær i bakebollen. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett hvetemel og rosiner, og rør sammen til en myk, løs deig. Heves til dobbelt størrelse.

Del deigen i 3 emner. Kna deigen, rull til en lang pølse, og kjevle ut til en passelig leiv. Dryss over kanel og sukker, rull sammen, og skjær opp til 2-3 cm tykke skiver.

Legge de (ikke for tett) på bakeplaten, og etterhev i 1/2 time på et lunt sted. Stekes ved 175 gr. (varmluft)/200 gr. i 10-12 minutter. NB! De skal være helt lyse.

Avkjøl på rist. Serveres lunkne med melisglasur, mens resten fryses ned straks de er avkjølt!

Ved servering etter frysing: La bollene tine på benken ca. 1/2 time. Varm i ovnen ved 150 gr. i 3-5 min. (ikke for lenge!). Vent til de er lunkne, og ha på melisglasur og evt. kakestrø. Lykke til!
 

fredag 21. september 2012

Håndbrodert nattøypose!

I disse loppemarkedtider, er det bare å minne om at man kan gjøre de flotteste funn, bare man graver langt nok ned i haugen av tekstiler!
 
I fjor høst var vi på et loppemarked i hovedstaden, og da gjorde jeg et av mine beste varp! Det var sent på dagen, og man fikk kjøpt 1 pose klær for 25,-  og da fant "noe" med Hardangersøm på!
 
Og hjertet mitt banket en smule, da det ved nærmere ettersyn viste seg å være en nydelig, gammel nattøypose! En slik som alle damer med respekt for seg selv, hadde nattøyet sitt i!
 
Og som de unge damene hadde sittet mang en sen kveldstime og brodert, og lagt sin sjel ned i hvert eneste, lille sting!
 
På forsiden skulle deg være monogram, og her er det laget i nydelig hullsøm!
 
Vanligvis lå nattøyposen under hodeputen. Mens jeg har hengt den opp på veggen, så vi riktig kan få beundret den!
 
Den gamle pudderdåsen i emalje med håndmalt rosemotiv, kjøpte jeg også på loppemarked en gang, og den ligger nå fremme!
 
På innsiden finner man et sprukkent gammelt speil, og man kan bare forestille seg hvem som brukte pudderdåsen en gang for mange, mange år siden!
 
Eller som tryllet frem den vakre Hardanger-sømmen, de sirlig flettede frynsene, og la sin sjel i at håndarbeidet skulle være nøyaktig og vakkert utført!

Skjebnen ville at nattøyposen havnet hos meg, og her har den fått sin renessanse, og et nytt, godt liv på baderomsveggen!
 
God helg - nyt de fine høstdagene!
 
 

onsdag 19. september 2012

Vinn MARIUS strikkebok!

Mens jeg er i sluttspurten av min aller første MARIUS-genser, har det dukket opp den flotteste MARIUS strikkebok i min postkasse!
 
Og det var akkurat det jeg trengte nå! For å få en dytt i riktig retning, og får fullført det siste ermet, og kaste meg over monteringen! Jeg har skrevet om MARIUS-mønsteret og strikkeprosjektet mitt her!
 
Men i MARIUS strikkebok - Klassikere, historier og nye oppskrifter (juritzen forlag), finner du absolutt "alt" om Norges nasjonalgenser, og 45 MARIUS-strikkeoppskrifter!

Det er nesten 60 år siden MARIUS-genseren ble designet av Unn Søiland, og ble vårt mest populære strikkemønster noen sinne! Skiløperen Marius Eriksen ga navn til genseren og mønsteret!

Her er MARIUS-genseren på en heller frustrert Henki Kolstad i skikomedien Troll i ord fra 1954!

I MARIUS strikkebok får du et fint innblikk i historien rundt MARIUS-mønsteret, og det er bl.a. intervju med en trofast håndstrikkerske, som på 1950-tallet strikket 1 stor herregenser pr. uke, noe hun fikk kr. 25,- for!

I dag har MARIUS-mønsteret igjen fått et oppsving, og her ser man en kjent Senkveld duo på bokens skrytesider!

Det er også bilder av MARIUS-genseren i mange forskjellige farger.

Og det er ingen grenser for hva man kan lage med MARIUS-mønsteret - som disse morsomme ZALO-trekkene!

Boken har 45 MARIUS-strikkeoppskrifter til barn, voksne og til kreativ bruk av mønsteret, som iPhone trekk, putetrekk, grytekluter og mye mer!

1 av dere kan nå vinne MARIUS strikkebok, og du deltar i trekningen ved å kommentere under dette innlegget! Hvis du ikke har egen blogg, husk å legge igjen e-post adr. din! Trekning 3. oktober! Lykke til!