tirsdag 27. september 2016

Cathrines Mat: Eple høst og min lune eple kake!

Røde og søte er de, der de henger på den grønne gren, og bare venter på å bli plukket!
Og her ser dere torpet med den frodige eplehagen, et steinkast unna Göta kanal! 
Jeg gjorde bokstavelig talt en bråstopp med sykkelen for å ta disse bildene!
Er ikke huset skjønt?
Og omgitt av duvende kornåkre på den ene siden, og Göta kanal på den andre, er det reneste idyllen!
Den gamle porten hadde nok stått der i all tid!
Vi sto lenge og beundret det gamle torpet med den frodige hagen, og drømte oss litt bort! 
Og jeg tenkte på alt det de røde eplene kunne brukes til! Blandt annet en god eplekake, som du får oppskriften til her!
Cathrines lune eplekake:
125 gr. smør
125 gr. sukker
125 gr. hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2-3 egg
1-2 epler
Sukker- og kanelstrø

Slik gjør du:
Hell alt det tørre i en bakebolle, og smuldre smøret i blandingen. Pisk eggene lett, og ha i. Rør sammen. Ha i en ferdig smurt og strødd springform med bakepapir i bunnen.

Skrell eplene , og skjær de i båter. Legg i 2 sirkler. La det være 1-2 cm igjen til kanten. Strø kanel og sukker over.

Stekes på rist ved 175 C i 30-40 minutter. Etter ca, 5-10. min. skyv lett med en gaffel i midten av formen, slik at deigen slipper litt frem mellom eplebitene. 

Dette er en fin grunnoppskrift, og tidligere på sommeren bytter jeg ut eplene med rips og rabarbra! Se Cathrines smak av sommer-kake!

1 kommentar:

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!