lørdag 31. desember 2011

Snart bare minner!

Nå nærmer julen seg ubønhørlig slutten, og vi legger bak oss fine juledager, travle juledager, og minnerike juledager!
Dukken Kari har vært blid og glad i hele julen, og det var tydelig at hun hadde godt av å treffe fjøsnissen igjen! Gårdsrøtter er nemlig tykkere enn vann.
Og det lille Tomtebarnet har unektelig livet opp julefeiringen vår en smule! Fjøsnissen har vist seg som en omsorgsfull adoptivfar, og har vugget den lille i søvn hver eneste kveld, og passet på at det ikke forspiste seg på julekaker og julegrøt!
Men selv med huset fullt av uventede julegjester, har vi da fått tid til de tradisjonelle juleselskapene våre, og her er det dekket til 4. dags julemiddag! På menyen sto bl.a. Pannacotta på "en seng av julekrydret villbær", som smakte himmelsk godt!
Og julekakene har ligget på alle fat, som her i den gamle fjøsnissenes julegryte! Der passet det ypperlig med noen nette, små Berlinerkranser, som dukken Kari var så snill å bake til jul, etter en gammel, god oppskrift fra Valdres!
Det er nesten litt vemodig at det er slutt med julebakst og juleaktiviteter, men det blir sikkert litt godt også, å komme tilbake til en normal hverdag!
Men her i huset drøyer vi noen dager inn i det nye året, før all julepynt forsvinner ned i eskene sine, og plasseres trygt på loftet til neste jul!
Og Hyasinter og Amaryllis og andre løkplanter er for lengst blomstret av, så den lille kaffekjelen kan få gå tilbake til sitt normale liv på den blå kjøkkenhyllen!
Og i dag er det årets aller siste dag, og jeg vil passe på å ønske dere alle sammen Et Riktig Godt Nytt År, og tusen takk for det gamle!


mandag 26. desember 2011

Julens gavedryss!

Ho, ho! Vinnerne av Cathrines Julekalender 2011 har nå blitt trukket etter alle kunstens regler, og jeg kan avsløre at det er et fint gavedryss jeg i dag kommer med!

Vinneren av luke nr. 1 i Cathrines Julekalender 2011 får en stor filtkurv til oppbevaring gitt av Landcharm, og vinneren ble.... Mira med den kreative bloggen Miras Hjørne!

Vinner av luke nr. 2 i Cathrines Julekalender 2011 får håndarbeidsmagasinet MbyM gitt av bladet Familien! Den heldige vinneren ble... Bodil med bloggen Bodils påfunn!

Vinner av luke nr. 3 i Cathrines Julekalender 2011 får et gavekort på kr. 300,- fra min egen loppeblogg, Cathrines Lille Loppehjørne! Og vinneren er... Guri med bloggen Livet i fjøset!

Vinner av luke nr. 4 i Cathrines Julekalender 2011 får boken "CUPCAKES - lag dem selv" gitt av Cappelen Damm! Og den heldige vinneren er... Grete i Wood & Rose!

Vinner av luke nr. 5 i Cathrines Julekalender 2011 får et årsabonnement gitt av Lev Landlig, og den heldige vinneren er... Mira med bloggen Miras Hjørne, som her vant sin 2. premie i julekalenderen min!

Vinner av luke nr. 6 i Cathrines Julekalender 2011 får et årsabonnement gitt av Vakre Hjem & Interiør, og den heldige vinneren er... Jorunn med bloggen Bruder i 100 år!

Vinner av luke nr. 7 i Cathrines Julekalender 2011 får 1/2 års abonnement gitt av bladet Familien, og den heldige vinneren er... Anette med bloggen Huset på Hylla!

Vinner av luke nr. 8 i Cathrines Julekalender 2011 får 1 års abonnement gitt av Magasinet BUNAD, og den heldige vinneren er... Marit med bloggen Marits hobbyblogg!

Vinner av luke nr. 9 i Cathrines Julekalender 2011 får en flott lyseblå emaljeform med hvite prikker, gitt av Frk-Doris! Og den heldige vinneren er... Lisbeth med bloggen Lisbeth sin lille verden!

De heldige vinnerne kan ta kontakt med meg her, så skal jeg sørge for at dere får tilsendt gevinsten!

Jeg ønsker dere alle en nydelig romsjulsdag!


søndag 25. desember 2011

En julefortelling - slutten!

I dag er det 1. juledag, og julefreden har senket seg over oss! Jeg håper dere alle hadde en fredelig og god Julaften i går!
I går fortalte jeg at fjøsnissen, etter en strevsom reise, heldigvis rakk frem til oss på Julaften! Men det gjenstår å se hvordan Kari reagerte på Den store overraskelsen.(= hittebarnet)!
Det siste stykket red Tomtebarnet på et lite dådyr. Og da fjøsnissen banket dørrn vår Julaftens kveld, var det dukken Kari som åpnet opp i sin fineste stas!
Og gjensynsgleden var stor! Og i tinen hadde fjøsnissen Valdres smør og andre godsaker, som kunne settes på bordet Juledagen! Men hva tittet frem bak hans rygg?
Kari stirret forbløffet på det lille nissebarnet! Det var en liten pike på 1 år, som stirret på henne, og holdt godt fast i buksebenet til nissen! 
- Dette hittebarnet ble med fra Tomteland, for det trenger sårt en ny mor, sa nissen. - Jeg har med vogga og et papir fra Tomtenissen, som sier at barnet ble funnet under ei gran, forrige julenatt, og at ingen har har gjort krav på det siden.
Kari var vel mildes talt i sjokk, og visste ikke hva hun skulle si. Men da den lille nissepiken plutselig utbøt:
- Mamma?
Ja, da klarte hunne ikke annet enn å strekke armene ut og ta det imot!
Og slik gikk det til at dukken Kari og fjøsnissen fra en fjellgård i Valdres, ble til en liten familien, og vi fikk flere husgjester den julen enn det vi hadde regnet med!
Men der det er hjerterom og det husrom, og vi har ikke noe imot å låne bort et værelse eller to til fjøsnissen, Kari og lille Britta, som de har valgt å kalle henne!
Så historien fikk da en lykkelig slutt, og den er jeg glad for å dele med alle dere!

Nå gjenstår det bare å ønske dere en fortsatt God Jul! Litt senere i dag foretar jeg trekningen av Cathrines Julekalender 2011 - vinnerene publiseres her på bloggen i morgen kl. 15.00!

lørdag 24. desember 2011

God jul!

God Jul til dere alle sammen! I dag vil det glitre og skinne fra tusenvis av  juletrær og forventningsfulle barneøyne!
I lyset fra adventskransen startet Kari Julaftens morgen med å lytte til noen vakre julesanger fra det nymotens apparatet de kaller for fjernsyn, og spise en pepperkake eller to!
Men med julemusikken strømmer minnene på, og hun tenker på de søte små hjemme på fjellgården i Valdres. Mon tro hva de gjør akkurat nå? Kanskje banker fjøsnissen på med gaver og gode juleønsker? Hun er litt usikker på det.
For det kom en julehilsen fra fjøsnissen til henne som hun ikke helt forsto seg på. Hvorfor var han i Sverige nå? Kanskje han var blitt nisseflyktning, og ikke kom hjem til jul?
Men fjøsnissen er ikke så langt unna han nå! Han har riktig nok hatt en strevsom lille julaften. For i går kunne ikke hesten og sleden komme frem mer. Så gode råd var dyre.
Men da fikk han se at det fantes en automobil, som gikk på 4 hjul, og en slik fikk han låne!
Og da det nærmet seg Julaftens kveld, kunne han endelig skimte julestjernen på himmelen, som lyste ned på huset der dukken Kari bodde!
Gjennom vinduene kunne han se at Julaften var i full gang, og det luktet godt av både ribbe og pølser ute på tunet!
Med lystige skritt gikk han opp trappen og banket på! Nå ville nok Kari bli overrasket, tenkte han, og ikke minst over gavene som han hadde med!
Og overrasket kan vi nok si at hun ble! Men hvordan det gikk til slutt, må du nok vente med til i morgen for å få høre!

1. juledag vil jeg også kåre alle de heldige vinnerene av julekalenderen min, så følge med!  Du kan fremdeles delta i konkurransen om den siste luken frem til midtnatt i dag - se her!

En riktig God og fredelig Jul ønskes dere alle sammen!




fredag 23. desember 2011

Cathrines Julekalender 2011 - luke 9!

Velkommen, kjære du, til Cathrines Julekalender 2011! I dag, lille Julaften, åpner jeg den aller siste luken i julekalenderen min!
I går reiste fjøsnissen videre fra Tomteland (Sverige). Han begynner å få veldig dårlig tid, så det spørs om han rekker frem til jul. Men Kari er lykkelig uvitende om nissens lange reise, og tenker kun på å bli ferdig med alt det hun skal til jul!
I går tok hun frem syskrinet sitt og reparerte en gammel, brodert julekalender, som jeg ikke rakk å henge opp til advent! Den er fra 1960, og ble kjøpt i en bruktbutikk i Danmark i sommer. Men til neste år henger den nok på veggen vår!
Dukkesyskrinet hennes er lite og velbrukt, men rommer det hun måtte trenge til en liten reparasjon eller syoppdrag. Og det er godt lys fra vinduet, så hun trenger ikke anstrenge de lyseblå dukkeøynene sine så veldig.
Barnegyngestolen passer perfekt til en på hennes størrelse, men problemet er jo at all vuggingen kan få øynene hennes til å falle igjen! Derfor gjelder det å sy på dagtid, når hun er som mest opplagt!
Mens hun syr, sitter hun og tenker på de gamle, gode dager, da hun rett som det var måtte hjelpe fjøsnissen med en søm eller to. Han hadde nemlig en lei tendens til å revne buksebaken, etter alt for mange nissesprett- og sprell, og da kom han slukøret til Kari og ba om hjelp!
Hun skulle bare visst at i natt lå fjøsnissen hennes og sov under et tre i en skog, der det var bare fremmede nisser og troll. Men han frøs ikke, for han lå godt nedi en ullvott som holdt ham varm.
Men det er en god nyhet at han rakk å komme seg over til Nisseland (= Norge) før det ble natt, og at alt tyder på at han er på rett vei nå! Denne lille piken her kunne fortelle ham at han var kommet til  Fredrikshald, og at hovdenstaden ikke var langt unna!
Så nå gjaldt det å reise tidlig avgårde, så han kunne stå på trammen og ønske dukken Kari God Jul på selveste julekvelden! Og da har han ingen tid å miste!
Men nå er tiden kommet til å åpne luke nr. 9 og den aller siste luken i Cathrines Julekalender! Klikke på luken, så ser du hva du kan vinne:
Du deltar i trekningen om kalendergaven, ved å legge igjen kommentar under innlegget her!

Reglene er:
1 kommentar = 1 lodd , 1 kommentar + link til Cathrines Julekalender = 2 lodd. Bruk bildet her og linken her når du linker. Husk å si hvor mange lodd du tar. Og har du ikke egen blogg, så husk å legge igjen e-post adr. din. Du finner liste over alle dem som bidrar med gaver til julekalenderen min her!

Du kan delta i konkurransen om denne kalendergaven frem til midtnatt på selveste Julaften, og 1. juledag trekkes de heldige vinnerene av de forskjellige lukene! NB! Nå kan du ikke lenger delta i konkurransen om premien i luke nr. 8 eller tidligere luker!

Med ønske om en hyggelig lille julaften til dere alle!