torsdag 6. juli 2017

Rabarbra - smaken av sommer!

Vi kom hjem til store mengder rabarbra i hagen etter ferien, og da var det bare å få det i hus!
Noe ble til rabarbrasyltetøy, men mye havnet i fryseren. Da deler jeg de opp i ca. 5 cm lange biter, som senere kan brukes i kaker, kompotter, desserter og annet, gjerne sammen med årets rips!
Min Smak av sommer-kake er populær, og du får oppskriften her!
Rabarbrasyltetøy med smak av kardemomme finner du her
Rabarbrakompott med melk og sukker er en av barndommens gode matminner! I denne oppskriften brukes vanilje, noe som jeg også ofte gjør!
Limonade har blitt veldig populært, og er friskt og godt i sommervarmen! Se her.
Til slutt tar jeg med en oppskrift på Panna cotta med rabarbra! Den kan gjerne lages dagen før servering. Se her.

Med ønske om
en fin sommerdag!

2 kommentarer:

  1. Jeg liker også rabarbra veldig godt, men den krever jo en del sukker, og det passer dårlig for meg med diabetes, type 1. Men en pai ble det på bursdagen min her forleden, med vaniljekesam på. Smakte fortreffelig!

    Fortsatt god sommer!

    Klem

    SvarSlett
  2. Takk for herlige oppskrifter... limonade jeg prøver :-)))
    Jeg har også her mange rabarbra og vi spiser med vaniljesose og jeg bakte
    kaker også. Sommerglede. Jeg er med barnebarna... så fint.
    Hilsen fra Viola og klem

    SvarSlett